Ravintolat hiilijalanjäljillä : Mission Zero Foodprint -työkirja
Ravintolat hiilijalanjäljillä : Mission Zero Foodprint -työkirja
Oppimateriaali
Kuuluvainen, Salla, Laurea-ammattikorkeakoulu Oy
; Päällysaho, Minna
; Rajala, TIina
; Risu, Emilia, Laurea-ammattikorkeakoulu Oy
; Turunen, Anne, Laurea-ammattikorkeakoulu Oy
; Vitikka, Mika, Laurea-ammattikorkeakoulu Oy
Luotu: 7.3.2024, Muokattu: 7.3.2024
Sisältö
- Ravintolat hiilijalanjäljillä : Mission Zero Foodprint -työkirja (Ulkoinen linkki)
- Restaurants and Carbon Footprint Mission Zero Foodprint Workbook (Ulkoinen linkki)
Oppimateriaalit tulevat Finnaan Avointen oppimateriaalien kirjastosta (aoe.fi).
Vastuullisuus, ympäristöystävällisyys ja merkityksellisyys ravintoloiden kilpailukykytekijänä kasvaa ja asiakkaiden valistuneisuus ja arvot lisäävät tähän painetta. Kaikilla toimialoilla on omat ympäristövaikutuksensa, mutta ravintoloilla ne ovat varsin suuret. Luonnonvarakeskuksen mukaan reilu viidennes hiilijalanjäljestä syntyy ruoantuotannosta ja –kulutuksesta. Toiminnan hiilijalan pienentäminen ei välttämättä vaadi suuria muutoksia toiminnassasi, arjen valinnoilla voi olla suuri merkitys ympäristölle. Voit jatkaa elämysten tuottamista asiakkaillesi hyvän ruoan, juoman ja palvelun parissa, mutta kestävämmin ja kustannustehokkaammin. Tässä on Sinulle ja kaikille ravintola- alan toimijoille Mission Zero Foodprint -hankkeen työkirja, johon on koottu kaikki hyödyllinen tieto ilmaston hyväksi tehtäville, tehokkaille toimenpiteille ravintola-alalla. Työkirjasta saat myös vinkkejä, miten viestit ilmastoteoistasi asiakkaillesi ja yhteistyökumppaneillesi. Ole mieluummin etujoukoissa, kuin jälkijunassa. Loppujen lopuksi kaikki tulevat osallistumaan päästöjen vähennystalkoisiin. Toivomme, että hyödynnät näitä työkaluja paremman tulevaisuuden eteen!
Aineiston käyttöoikeudet |
---|
CC BY-SA 4.0 Mitä merkintä tarkoittaa? |
Kohderyhmä |
Kansalainen Asiantuntija tai ammattilainen |
Koulutusaste |
Omaehtoinen osaamisen kehittäminen |
Oppimateriaalin tyyppi |
Opas |
Aiheet |
Kieli |
suomi englanti |
Muut nimekkeet |
Ravintolat hiilijalanjäljillä : Mission Zero Foodprint -työkirja |
Aineistotyyppi |
Oppimateriaali |
Kirjasto |
Avointen oppimateriaalien kirjasto |
Tunniste |
urn:nbn:fi:oerfi-202403_00027409_5 |
Tekijät |
Julkaisija |
2024
|
Julkaistu |
2024
|
Lähdekokoelma |
aoe |
Pääasiallinen käyttötarkoitus |
Ohjeistus Itsenäinen opiskelu |
Tallennettuna:
Tämän aineiston tarjoaa
- Avointen oppimateriaalien kirjasto
- Kysymyksiä tai palautetta aineistosta?
- Ota yhteyttä
Tämän aineiston tarjoaa
- Avointen oppimateriaalien kirjasto
- Kysymyksiä tai palautetta aineistosta?
- Ota yhteyttä