Haku

Sovellukset

Vaikka verkkokirjasto toimii myös mobiililaitteilla ja sisältää mm. sähköisen kirjastokortin, on kirjastojen ja kirjojen ystäville tarjolla myös monenlaisia mobiilisovelluksia. Oheiset sovellukset ovat maksuttomia ja ne ovat ladattavissa sovelluskaupoista. Ellei toisin mainita, sovelluksiin kirjaudutaan PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla. Tutustu ja valitse mieleisesi!

PIKI-mobiilikirjasto

Sovelluksella voi etsiä aineistoja kirjastojen kokoelmista, uusia lainoja, tehdä varauksia ja kaverilainoja. Käyttämällä sovelluksen viivakoodinlukijaa esimerkiksi kirjakaupassa voi tarkistaa, onko jokin teos PIKI-kirjastojen valikoimissa. Sovellus sisältää sähköisen kirjastokortin, jota voi käyttää PIKI-kirjastojen toimipaikoissa normaalin kirjastokortin tavoin.

Get it on Google Play Download on the App Store

Tampere.Finland

Tampere.Finland sisältää sähköisen kirjastokortin, jota voi käyttää normaalin kirjastokortin tavoin PIKI-kirjastoissa. Sovellus ei sisällä muita kirjastoon liittyviä toimintoja, mutta muita ominaisuuksia kasapäin! Kirjastokortin saa käyttöönsä Asukas-profiililla ja valitsemalla sen omiin pikavalintoihinsa.

Get it on Google Play Download on the App Store

Ellibs

Ellibs-sovelluksella voi etsiä, varata, lainata ja lukea PIKI-kirjastojen Ellibsiltä hankkimia e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Sovellus toimii yhteen Ellibs-verkkopalvelun kanssa eli verkkopalvelussa lainatut kirjat näkyvät sovelluksessa ja toisinpäin. Sovellus muistaa, mihin kohtaan kirjassa jäätiin edellisellä kerralla. Sovellus myös ehdottaa lukuhistoriaan perustuvia henkilökohtaisia lukusuosituksia. Sisältää yötilan ja muita näkemiseen liittyviä apukeinoja.

Get it on Google Play Download on the App Store

Libby

Libby-sovelluksessa voi selata, lainata, varata ja lukea e-kirjoja sekä kuunnella e-äänikirjoja OverDriven kokoelmasta. Sovellukseen ladattuja aineistoja voi käyttää myös ilman verkkoyhteyttä. Sovellus on englanninkielinen.

Get it on Google Play Download on the App Store

PressReader

PressReader-sovellus tuo PressReader-verkkopalvelun lukuisat aikakauslehdet ja sanomalehdet mobiililaitteeseen. Sovellukseen ladattuja aineistoja voi käyttää myös ilman verkkoyhteyttä. Sovelluksessa julkaisuja voi myös kuunnella tai kääntää eri kielille. Sovellus on englanninkielinen.

Get it on Google Play Download on the App Store

Pirkanmaan lukudiplomi, alakoulu

Sovellus on suunnattu alakoululaisille, jotka suorittavat Pirkanmaan lukudiplomia. Sovellus sisältää luokka-asteittain jaoteltuna kirjalistoja ja niihin liittyviä tehtäviä. Sovelluksessa voi ylläpitää muistilistaa tehdyistä tehtävistä. Muistilistan voi jakaa esim. opettajalle. Sovelluksen käyttö ei edellytä kirjautumista.

Get it on Google Play Download on the App Store

Pirkanmaan lukudiplomi, yläkoulu ja toinen aste

Sovellus on tarkoitettu yläkoulun, lukion ja ammattioppilaitosten opiskelijoille, jotka suorittavat Pirkanmaan lukudiplomia. Sovellus sisältää luokka-asteittain jaoteltuna kirjalistoja ja niihin liittyviä tehtäviä. Sovelluksessa voi ylläpitää muistilistaa tehdyistä tehtävistä. Muistilistan voi jakaa esim. opettajalle. Sovelluksen käyttö ei edellytä kirjautumista.

Get it on Google Play Download on the App Store

Kirjatin perhelukudiplomi

Kirjatin perhelukudiplomi kannustaa perheitä lukemaan yhdessä ja helpottaa luettavan etsimistä. Pirkanmaan kirjastojen Kirjatin perhelukudiplomilla tuetaan alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä yhteistä lukuharrastusta ja annetaan lukuvinkkejä. Perhelukudiplomisovelluksessa on jokaisesta suositeltavasta kirjasta lyhyt esittely, ja sovelluksessa voi ylläpitää muistilistaa luetuista kirjoista. Perhelukudiplomissa seikkailee PIKI-kirjastojen lastenosastoilta jo aiemmin tuttu Kirjatti-kissa. Sovelluksen käyttö ei edellytä kirjautumista.

Get it on Google Play Download on the App Store

Naxos

Naxos tarjoilee neljä erillistä sovellusta vastaavien verkkopalveluidensa aineistoihin:

Sovelluksilla voi toistaa aineistoja suoraan tai ladata niitä laitteen muistiin myöhemmin kuunneltavaksi ja katsottavaksi. Sovelluksien käyttö edellyttää käyttäjätunnuksen tekemistä vastaavan verkkopalvelun puolella. Sovellukset ovat englanninkielisiä.

Get it on Google Play Download on the App Store

Kirjastokino

Sovellus tuo Kirjastokino-verkkopalvelun koti- ja ulkomaiset elokuvat mobiililaitteeseen.

Get it on Google Play Download on the App Store

Pratsam Reader

Pratsam Reader -sovelluksella voi kuunnella Celian äänikirjoja suoraan Celianet-verkkopalvelusta tai ladata kirjat laitteen muistiin, jolloin kirjat voidaan toistaa ilman verkkoyhteyttä. Äänikirjoja voi selata ja niihin voi lisätä kirjanmerkkejä. Celian kirjoja voivat käyttää ne, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa. Sovelluksen käyttö edellyttää Celian myöntämää käyttäjätunnusta.

Get it on Google Play Download on the App Store

Sinun sovelluksesi X

Etkö löytänyt etsimääsi? Osaatko koodata ja palat halusta tehdä kirjastoaiheisen sovelluksen? Mm. seuraavista rajapinnoista ja dataseteistä saattaa silloin olla apua! Ilmoitathan meille, jos kehität jonkin uudenlaisen sovelluksen. Kuuntelemme herkällä korvalla myös pelkkiä ideoita tulevaisuuden kirjastosovelluksista.