Haku

Käy kirjastossa

Kirjasto on kiva paikka!

Tiesitkö, että on paljon erilaisia kirjastoja? On pieniä ja suuria kirjastoja, sekä pyörillä liikkuvia kirjastoja eli kirjastoautoja. Oletko käynyt kirjastossa? Jos et, tule käymään. Jos olet, tule pian uudestaan!

On monia syitä käydä kirjastossa, mutta aina et tarvitse syytä ollenkaan. Kirjasto on tekemistä, viihtymistä, oleilua, lukemista, vinkkejä, harrastuksia, tietoa, apua ja iloa.

Kauno koittaa tulee kirjaston ovelle ja yrittää avata ovea. Ovi on kuitenkin kiinni. Piirtäjä Satu Cozens.

Kun haluat viihtyä

Kirjastossa voit tehdä vaikka mitä: lainata kirjoja, levyjä, elokuvia ja pelejä, lukea kirjoja ja lehtiä, kuunnella musiikkia, käyttää internetiä, pelata, osallistua tapahtumiin ja työpajoihin. Monissa kirjastoissa järjestetään nukketeatteri- ja musiikkiesityksiä. Joskus kirjastoissa pääsee myös kuuntelemaan ihan oikeita kirjailijoita.

Kirjastosta löytyy aina jotakin puuhaa. Sinulla ei tarvitse olla mitään erityistä mielessäsi, kun tulet kirjastoon. Kirjastossa voit vain olla ja viettää aikaa.

Kun tarvitset apua tai lukuvinkkejä

Jos etsit tietoa jostakin asiasta, kirjasto auttaa. Kirjastosta löytyvät vastaukset lähes kaikkiin kysymyksiin.Tarvitsetko tietoa koulutehtävään, tai haluatko muuten vain tietoa lemmikeistä, harrastuksista tai avaruudesta? Kysy kirjastonhoitajalta oma kysymyksesi. Kirjastosta voit myös kysyä lukuvinkkejä, jos et tiedä mitä lukisit seuraavaksi.