Haku

Voinko palauttaa kirjat toiseen kirjastoon kuin mistä ne on lainattu? Kyllä, mistä tahansa PIKI-kirjastosta lainattua aineistoa voi palauttaa maksutta toiseen PIKI-kirjastoon. Poikkeuksena ovat soittimet ja liikuntavälineet, joita ei voi palauttaa toisen kunnan kirjastoon.

Miten lainoja voi uusia / Voiko chatissa uusia lainoja? Voit uusia lainasi verkkokirjastossa, mobiilikirjastossa, puhelimessa, chatissa tai kirjaston asiakaspalvelupisteessä. Katso myös ohjeiden kohta Lainojen uusinta.

Mitä teen, jos olen unohtanut tunnuslukuni?

Jos et tiedä tunnuslukuasi, voit käyttää tunnusluvun palautuslomaketta. Huom! Tunnusluvun palautus on käytössä päivittäin klo 6:30–1:30.

Saat uuden tunnusluvun myös käymällä kirjastossa, ottamalla yhteyttä verkkokirjaston chatissä tai puhelimitse.

Millä tunnuksilla verkkokirjastoon kirjaudutaan? Verkkokirjastoon kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla.

Miten voin tarkastella lapseni lainoja? Liitä lapsen kirjastokortti oman korttisi tietoihin Kirjastokortit-osiossa. Valitse Liitä kirjastokortti/rinnakkaiskortti. Kortin lisäämistä varten tarvitaan kortin numero ja tunnusluku.

Miten saan kirjastokortin? Kirjastokortin saa mistä tahansa PIKI-kirjastosta. Voit täyttää kirjastokorttia varten etukäteen sähköisen hakemuksen. Lue tarkemmat ohjeet Ohjeet-sivun Kirjastokortti-osiosta.

Miten aineistoa voi varata? Varauksen voit tehdä henkilökohtaisesti kirjastossa, puhelimessa, verkkokirjastossa tai mobiilikirjastossa. Myös hyllyssä olevaa aineistoa voi varata. Normaalivaraus on maksutonta, mutta noutamattomasta varauksesta peritään 1 euron maksu. Seutuvaraus eli varaus toisen PIKI-kunnan kirjastosta maksaa 2 euroa. Katso myös ohjeiden kohta Varaaminen verkkokirjastossa.

Miten varauksen tietoja voi muuttaa? Voit muuttaa varauksen noutopaikan tai viimeisen voimassaolopäivän, keskeyttää eli jäädyttää varauksen määräajaksi (esim. lomamatkan ajaksi) tai poistaa varauksen kokonaan verkkokirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjastoosi. Jos haluat muuttaa varauksen alkamisajankohdan, toimi seuraavasti: jäädytä varaus ja aseta haluamasi viimeinen jäädytyspäivä. Katso myös seuraava kysymys.

Miten noudettavissa olevan varauksen voi poistaa? Noudettavissa tai kuljetuksessa olevaa varausta ei voi perua itsepalveluna. Peruaksesi tällaisen varauksen ota yhteyttä varauksen noutopaikkaan.

Miten saapuneesta varauksesta saa tiedon? Kirjasto lähettää ilmoituksen noudettavista varauksista sähköpostilla, tekstiviestinä tai kirjeenä oman valintasi mukaan. Voit valita lähetystavan verkkokirjastossa omissa tiedoissa tai kirjaston asiakaspalvelussa. Tarkistathan myös yhteystietosi.

Voiko varausten ensisijaisen noutopaikan muuttaa? Kyllä. Voit muuttaa ensisijaisen noutopaikan omissa tiedoissasi verkkokirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjastoosi.

Miten voin tehdä hankintaehdotuksen? Hankintaehdotuksen voi tehdä verkossa tai kirjastossa. Kaikki hankintaehdotukset otetaan huomioon, mutta kirjastot eivät valitettavasti voi toteuttaa kaikkia toiveita. Ennen hankintaehdotuksen jättämistä kannattaa tarkistaa aineiston olemassaolo verkkokirjastosta tai suoraan omasta kirjastosta.

Miten mobiililaitteella kirjaudutaan? Verkkokirjastoon kirjaudutaan mobiililaitteellakin kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Riippuen mobiililaitteen näytön koosta, kirjautumiskohtana näkyy Kirjaudu-painike tai kirjautumista kuvaava ihmishahmo.

Onko verkkokirjastosta olemassa oma sovellus? Verkkokirjasto toimii sujuvasti mobiililaitteellakin ja voit tehdä siitä itsellesi sovelluskuvakkeen. Varsinaista sovellusta ei verkkokirjastosta ole. PIKI Mobiilikirjasto -sovellus on kevyt asiointisovellus. Lue lisää kirjaston sovelluksista Sovellukset-sivulta.