Haku

Voinko palauttaa kirjat toiseen kirjastoon kuin mistä ne on lainattu? Kyllä, mistä tahansa PIKI-kirjastosta lainattua aineistoa voi palauttaa maksutta toiseen PIKI-kirjastoon. Poikkeuksena ovat soittimet ja liikuntavälineet, joita ei voi palauttaa toisen kunnan kirjastoon.

Miten lainoja voi uusia / Voiko chatissa uusia lainoja? Voit uusia lainasi verkkokirjastossa, mobiilikirjastossa, puhelimessa, chatissa tai kirjaston asiakaspalvelupisteessä. Katso myös ohjeiden kohta Lainojen uusinta.

Miten (unohtuneen) tunnusluvun saa selville? Jos unohdat tunnuslukusi, saat kirjaston asiakaspalvelusta uuden esittämällä kirjastokorttisi ja todistamalla henkilöllisyytesi. Jos et voi käydä kirjastossa, ota yhteyttä kirjastoon puhelimitse tai verkkokirjaston chatissä.

Millä tunnuksilla verkkokirjastoon kirjaudutaan? Verkkokirjastoon kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla.

Miten voin tarkastella lapseni lainoja? Liitä lapsen kirjastokortti oman korttisi tietoihin Kirjastokortit-osiossa. Valitse Liitä kirjastokortti/rinnakkaiskortti. Kortin lisäämistä varten tarvitaan kortin numero ja tunnusluku.

Miten aineistoa voi varata? Varauksen voit tehdä henkilökohtaisesti kirjastossa, puhelimessa, verkkokirjastossa tai mobiilikirjastossa. Myös hyllyssä olevaa aineistoa voi varata. Normaalivaraus on maksutonta, mutta noutamattomasta varauksesta peritään 1 euron maksu. Seutuvaraus eli varaus toisen PIKI-kunnan kirjastosta maksaa 2 euroa. Katso myös ohjeiden kohta Varaaminen verkkokirjastossa.

Miten varauksen tietoja voi muuttaa? Voit muuttaa varauksen noutopaikan tai viimeisen voimassaolopäivän, keskeyttää eli jäädyttää varauksen määräajaksi (esim. lomamatkan ajaksi) tai poistaa varauksen kokonaan verkkokirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjastoosi. Jos haluat muuttaa varauksen alkamisajankohdan, toimi seuraavasti: jäädytä varaus ja aseta haluamasi viimeinen jäädytyspäivä. Katso myös seuraava kysymys.

Miten noudettavissa olevan varauksen voi poistaa? Noudettavissa tai kuljetuksessa olevaa varausta ei voi perua itsepalveluna. Peruaksesi tällaisen varauksen ota yhteyttä varauksen noutopaikkaan.

Miten saapuneesta varauksesta saa tiedon? Kirjasto lähettää ilmoituksen noudettavista varauksista sähköpostilla, tekstiviestinä tai kirjeenä oman valintasi mukaan. Voit valita lähetystavan verkkokirjastossa omissa tiedoissa tai kirjaston asiakaspalvelussa. Tarkistathan myös yhteystietosi.

Voiko varausten ensisijaisen noutopaikan muuttaa? Kyllä. Voit muuttaa ensisijaisen noutopaikan omissa tiedoissasi verkkokirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjastoosi.

Miten voin tehdä hankintaehdotuksen? Hankintaehdotuksen voi tehdä verkossa tai kirjastossa. Kaikki hankintaehdotukset otetaan huomioon, mutta kirjastot eivät valitettavasti voi toteuttaa kaikkia toiveita. Ennen hankintaehdotuksen jättämistä kannattaa tarkistaa aineiston olemassaolo verkkokirjastosta tai suoraan omasta kirjastosta.

Miten kirjastokortin saa hankittua? Kirjastokortin saa mistä tahansa PIKI-kirjastosta. Lue lisätiedot kirjastokortin hakemisesta Ohjeet-sivun Kirjastokortti-osiosta.

Miten mobiililaitteella kirjaudutaan? Verkkokirjastoon kirjaudutaan mobiililaitteellakin kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Riippuen mobiililaitteen näytön koosta, kirjautumiskohtana näkyy Kirjaudu-painike tai kirjautumista kuvaava ihmishahmo.