Haku

E-aineistojen ohjeet

Usein kysytyt e-aineisto-kysymykset

Voinko lukea ja kuunnella ilman verkkoyhteyttä? Kyllä. Ellibs ja Libby -mobiilisovelluksiin ladattuja kirjoja voi lukea/kuunnella myös ilman verkkoyhteyttä. Ellibsissä äänikirjat on muistettava erikseen ladata laitteelle kansikuvan alapuolelta löytyvästä Lataa-painikkeesta. E-kirjat latautuvat laitteelle automaattisesti, kun ne avataan ensimmäisen kerran. Libbyn asetuksissa voit määritellä haluatko e-kirjat ja äänikirjat ladattavan laitteelle automaattisesti vai tapauskohtaisesti. E-kirjoja voit myös ladata erilliseen lukuohjelmaan.

Voiko palvelua käyttää ulkomailla? Voit lainata e-kirjoja missä tahansa verkkoyhteyden kautta. Sinulla on kuitenkin oltava PIKI-kirjastokortti, jonka saa vain käymällä henkilökohtaisesti kirjastossa.

Voiko kirjoja lukea e-kirjan lukulaitteella? E-kirjoja voi lukea useimmilla myynnissä olevilla e-kirjan lukulaitteilla. Lukulaitteen täytyy tukea EPUB- ja PDF-tiedostomuotoja sekä Adoben DRM-suojaustekniikkaa. Kindlellä ei voi lukea kirjaston e-kirjoja, sillä se käyttää Amazonin omaa tekijänoikeussuojausta ja tiedostomuotoa.

Voiko lainoja uusia? OverDrive-palvelussa lainan voi uusia aikaisintaan kolme päivää ennen eräpäivää, mikäli teokseen ei ole varauksia. Ellibsissä uusiminen ei valitettavasti ole mahdollista, mutta voit palauttaa lainan ja lainata sen heti uudelleen, mikäli siihen ei ole varauksia.

Miksi e-kirjaa ei voi lukea useampi yhtä aikaa? E-kirjat hankitaan kirjastolle lisenssittäin, eli jokaisesta kappaleesta (lisenssistä) maksetaan erikseen. Usein lisenssit ovat lisäksi määräaikaisia ja voimassa esimerkiksi yhden vuoden. Määrärahamme eivät riitä tarjoamaan rajatonta lukuoikeutta kaikille yhtäaikaisesti.

Korttini vaihtui. Mitä tapahtuu lainoilleni ja varauksilleni? Jos kirjastokorttisi vaihtuu, e-kirjojen lainat ja varaukset eivät siirry uudelle kortille. Et pääse siis automaattisesti lukemaan aikaisempia e-kirjalainojasi tai hallinnoimaan e-kirjavarauksiasi.

Lainat ja varaukset voidaan kuitenkin siirtää, mikäli tiedossa on sekä uusi että vanha kirjastokortin numero. Siirtoa varten ota yhteyttä kirjastoon tai Ellibsin tapauksessa suoraan tukeen tuki@ellibs.com. Ennen siirtoa myös uudella kortilla pitää käydä kirjautumassa palveluun.

Miksi päädyin toisen kirjaston e-kirjakokoelmaan? Todennäköisesti ongelma johtuu Ellibs e-kirjapalvelun osoitteista. PIKI-kirjastojen e-kirjakokoelman osoite on ellibslibrary.com/piki, mutta kun sivulle siirrytään, osoite muuttuu muotoon ellibslibrary.com/collection. Mikäli tätä collection-osoitetta käyttää suoraan, saattaa se viedä minkä tahansa kirjaston e-kirjakokoelmaan. Tästä samasta syystä sivun päivittäminen saattaa muuttaa sivun joksikin toiseksi, usein viimeksi käytettyyn kokoelmaan.

Mitä teen, kun sovellus ei toimi oikein? Kokeile näitä keinoja: Kirjaudu ulos sovelluksesta ja kirjaudu uudelleen. Käynnistä laitteesi uudelleen. Poista sovellus ja asenna se uudelleen.

Mitä teen, kun palvelun nettisivu ei toimi oikein? Kokeile eri selaimella. Suosittelemme käyttämään e-kirjapalveluita Chrome-, Firefox- tai Safari-selaimella. Tyhjennä selaimen välimuisti ja kokeile uudestaan. Evästeet on sallittava.

Mitä teen, kun e-kirja tai äänikirja ei toimi oikein?

Jos kirjaan ei ole varauksia, palauta se ja lainaa uudelleen. Jos olet ladannut kirjan omalle laitteellesi, kokeile palauttaa tai poistaa se lukuohjelmasta ja ladata se uudelleen. Jos luet tai kuuntelet selaimessa, kokeile käyttää eri selainta tai tyhjentää selaimen välimuisti. Jos käytät e-kirjapalvelun sovellusta mobiililaitteella, kokeile kirjautua sovellukseen uudelleen. Mikäli tämä ei auta, kokeile poistaa sovellus ja asentaa se uudestaan.

Joskus ongelma voi myös johtua viallisesta e-kirjan/äänikirjan tiedostosta. Ellibsin tapauksessa voit ottaa yhteyttä suoraan tukeen: support@ellibs.com

Äänikirja pätkii. Mitä teen?

Mobiililaitteilla suosittelemme käyttämään äänikirjojen kuunteluun Ellibs ja Libby-sovelluksia ja lataamaan äänikirjan omalle laitteelle, jotta huono nettiyhteys ei aiheuta pätkimistä. Lataaminen tapahtuu sovelluksen kirjahyllystä.

Selainkuuntelussa kannattaa kokeilla selaimen vaihtamista. Suosittelemme käyttämään iOS-käyttöjärjestelmän laitteilla Safaria ja Android-laitteilla Chromea. Jos kappaleen vaihdon kanssa on ongelmia mobiililaitteen ollessa lukitustilassa, suosittelemme kytkemään laitteesta automaattisen lukituksen pois päältä kuuntelun ajaksi.

Android-laitteilla on myös havaittu, että liian ankarat virransäästöasetukset voivat sammuttaa toiston Ellibs-sovelluksessa.

Miksi en pääse lukemaan PressReaderin lehtiä? Tarkista, että olet kirjautunut palveluun. Varmista, että HotSpot-käyttö on päällä eli vihreä kahvikuppi-ikoni on näkyvissä näkymän oikeassa reunassa. Jos kahvikuppi ei ole vihreä, klikkaa sitä. Jos vihreää kahvikuppia ei näy mobiililaitteella PressReaderin sovelluksessa, käy asetuksissa ja tarkista sieltä, että HotSpot on päällä.

Voinko tehdä hankintaehdotuksen e-kirjasta?

Voit tehdä hankintaehdotuksen Tampereen kaupunginkirjaston hankintaehdotuslomakkeella. Valitse aineistolajiksi e-kirja.

Myös Ellibs-palvelun palautelomakkeen kautta voi jättää hankintaehdotuksen. Kaikkia hankintaehdotuksia emme kuitenkaan valitettavasti voi toteuttaa. Voimme hankkia vain e-kirjoja, joita on kirjastoille saatavilla Ellibs- tai OverDrive-palvelujen kautta.

Mistä saan apua ongelmatilanteessa?

Ongelmatilanteissa kannattaa tutustua palvelun omiin ohjeisiin:

Ellibs-palvelun ohjeet
OverDrive-palvelun ohjeet

Ellibsin ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä palvelun Anna palautetta -lomakkeen kautta. Tätä kautta kysymyksesi tulee kirjaston henkilökunnan vastattavaksi. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä Ellibsiin sähköpostilla tuki@ellibs.com. Palvelua koskevat selkeät tekniset ongelmat ja kehitysehdotukset kannattaa osoittaa suoraan Ellibsille.

OverDrive-palvelun ongelmatilanteista voit lähettää tukipyynnön. Kysymyksesi tulee kirjaston henkilökunnan vastattavaksi.

Voit myös aina kysyä apua kirjaston henkilökunnalla. Henkilökunta neuvoo e-kirjapalveluiden käytössä ja ohjaa kysymyksesi tarvittaessa eteenpäin.

Ellibs

PIKI-kirjastojen e-kirjakokoelma sisältää tuhansia suomenkielisiä e-kirjoja ja äänikirjoja. Kokoelmissa on tieto- ja kaunokirjallisuutta aikuisille, lapsille ja nuorille. Valikoimissa on myös jonkin verran englanninkielistä aineistoa, esimerkiksi matkaoppaita. Ellibsiä voit käyttää joko selaimessa tai kätevällä mobiilisovelluksella.

Kirjautumiseen tarvitaan PIKI-kirjastokortti ja nelinumeroinen tunnusluku. Tunnusluvun saat kirjastosta.

Ohjeet peruskäyttöön löydät Ellibsin omilta ohjesivuilta.

Haku

Voit selailla e-kirjakokoelmaa Ellibs-sovelluksessa tai selaimessa. Voit hakea suoraan esimerkiksi teoksen tai kirjailijan nimellä, tarkastella vain sillä hetkellä lainattavissa olevia kirjoja tai rajata hakua esimerkiksi äänikirjoihin.

Voit myös hakea e-kirjoja PIKI-verkkokirjastosta. Valitse Perushaussa tai Tarkennetussa haussa aineistolajiksi e-kirja tai e-äänikirja.

Lainaus ja varaus

Voit lainata e-kirjoja joko suoraan selaimessa tai Ellibs-mobiilisovelluksella. Lainaamiseen tarvitset PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun. E-kirjojen ja äänikirjojen laina-aika on 14 vuorokautta. Lainat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä, mutta voit myös palauttaa kirjan aiemmin. E-kirjalainasi näet Ellibsiin kirjautuneena Oma kirjahylly -osiosta. Lainat eivät näy PIKI-verkkokirjaston lainatiedoissa.

Voit varata e-kirjoja ja äänikirjoja. Saat sähköpostilla ilmoituksen, kun varaus on luettavissa palvelun Omassa kirjahyllyssä. Yhdellä asiakkaalla voi olla kerrallaan 5 lainaa ja 7 varausta.

Kuuntele tai lue Ellibs-sovelluksessa

Voit käyttää PIKI-kirjastojen e-kirjakokoelmaa Ellibsin omassa mobiilisovelluksessa. Sovelluksessa voit selata e-kirjakokoelmaa, lainata, varata ja lukea e-kirjoja sekä kuunnella e-äänikirjoja. Sovellus toimii Android- ja iOS-laitteilla. Lataa sovellus maksutta App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Lainaaminen vaatii verkkoyhteyden, mutta sovellukseen ladattuja kirjoja ja äänikirjoja voi lukea/kuunnella myös ilman verkkoyhteyttä.

Kuuntele tai lue selaimessa

Useimmat e-kirjat ovat luettavissa suoraan selaimessa, poislukien PDF-muotoiset e-kirjat. Kaikki äänikirjat ovat kuunneltavissa suoraan selaimessa. Tämä edellyttää jatkuvaa verkkoyhteyttä. Teknisesti parhaiten toimivat Chrome-, Safari- ja Firefox-selaimet, joten suosittelemme käyttämään näitä, laitteesta riippuen.

Lataa kirja lukuohjelmaan

E-kirjoja voi myös ladata erilliseen lukuohjelmaan luettavaksi. Lukuohjelmaan ladatut kirjat ovat käytettävissä ilman verkkoyhteyttä. Lukuohjelma riippuu käytetystä laitteesta.

Tietokoneilla käytä Adobe Digital Editions -ohjelmaa, joka on vapaasti ladattavissa verkosta.Mobiililaitteilla voit käyttää esimerkiksi Aldiko-sovellusta. Aldiko toimii Android ja iOS-laitteilla ja on vapaasti ladattavissa laitteen sovelluskaupasta. Lukuohjelman lisäksi tarvitset Adobe ID-tunnuksen. Tunnuksen luominen on maksutonta ja onnistuu Adoben sivuilla. Kun avaat lukuohjelman ensimmäisen kerran, valtuuta ohjelma Adobe-tunnuksella ja salasanalla.

Yksityiskohtaisempia tietoa lukuohjelmista, asennuksesta sekä muita ohjeita Ellibsin ohjesivustolla. Kirjastot eivät vastaa lukuohjelmien asennuksesta, niiden päivityksistä ja toimivuudesta asiakkaiden koneilla.

Miten toimin ongelmatilanteessa?

Tutustu myös tämän sivun kohtaan Usein kysytyt kysymykset sekä palvelun omiin ohjeisiin.

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä palvelun Anna palautetta -lomakkeen kautta. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä Ellibsiin sähköpostilla (tuki@ellibs.com). Palvelua koskevat tekniset ongelmat ja kehitysehdotukset kannattaa osoittaa suoraan Ellibsille.

Tutustu palveluun videon avulla

Katso ohjevideo Näin luet ja lainaat ekirjan selaimella

OverDrive

PIKI-kirjastojen OverDrive e-kirjakokoelma sisältää valikoiman pääosin englanninkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta. Palvelussa on kirjoja ja äänikirjoja kaikenikäisille.

Palvelua voi käyttää selaimessa tai lataamalla laitteelle Libby-sovellus. Kirjautumiseen tarvitaan PIKI-kirjastokortti ja nelinumeroinen tunnusluku.

Tutustu palveluun OverDriven omien ohjevideoiden avulla: OverDriven ohjeet

Hae kirjoja ja äänikirjoja

Pikahaulla voit hakea kirjoja mm. tekijän, kirjan nimen ja kustantajan perusteella. Pikahaun hakuvinkki ehdottaa kirjoittamillasi kirjaimilla alkavia teoksia tai tekijöitä. Voit myös selata kokoelmaa aiheen mukaan ja halutessasi rajata haun esimerkiksi äänikirjoihin. Tarkennetulla haulla voit etsiä esimerkiksi viimeksi lisättyjä kirjoja tai yhdistellä erilaisia hakutekijöitä.

Voit myös hakea kirjoja PIKI-verkkokirjastosta. Valitse Perushaussa tai Tarkennetussa haussa aineistolajiksi e-kirja tai e-äänikirja.

Lainaus ja varaus

Voit lainata e-kirjoja joko suoraan selaimessa tai Libby-mobiilisovelluksella. Lainaamiseen tarvitset PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun.

Laina-aika on 7 tai 14 vuorokautta, oman valintasi mukaan. Palvelu sallii samanaikaisesti 5 lainaa ja 7 varausta.

Lainat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Voit myös itse palauttaa lainat aikaisemmin. Lainat eivät näy PIKI-verkkokirjastossa lainatiedoissasi, vain OverDrive-palvelussa.Voit uusia lainasi, jos niistä ei ole varauksia. Lainan voi uusia, kun eräpäivään on kolme päivää tai vähemmän.

Voit varata kirjoja ja äänikirjoja. Saat sähköpostilla tai suoraan puhelimeesi ilmoituksen varauksen saapumisesta. Tämän jälkeen sinun on lainattava kirja kolmen päivän sisällä. Voit myös lykätä varausta eteenpäin ja säilyttää näin paikkasi varausjonossa, tai perua varauksen. Mikäli et tee mitään, varausta lykätään automaattisesti viikoksi. Mikäli et tämänkään jälkeen reagoi, varaus peruuntuu.

Lue tai kuuntele selaimessa

Tietokoneella palvelua käytetään selaimessa. Selaimessa käyttöliittymän kieleksi voi valita suomen, englannin tai ruotsin. Selaimessa lukeminen onnistuu sekä tietokoneella että mobiililaitteella, jossa on verkkoyhteys ja päivitetty selain.

Nettiselaimessa lukemiseen et tarvitse laitteellesi erillistä lukuohjelmaa etkä muita tunnuksia kuin kirjastokortin numeron ja tunnusluvun. Selainlukemiseen kannattaa käyttää Firefoxia, Chromea tai Safaria laitteesta riippuen.

Lue tai kuuntele Libby-mobiilisovelluksessa

OverDrive-palvelua voi käyttää Libby-mobiilisovelluksella. Sovelluksessa voit selata e-kirjakokoelmaa, lainata, varata ja lukea e-kirjoja sekä kuunnella e-äänikirjoja. Sovellus on käytettävissä Android- iOS-laitteilla. Lataa sovellus laitteen sovelluskaupasta.

Kirjautuessasi Libby-sovellukseen ensimmäistä kertaa valitse listalta PIKI-kirjasto ja syötä palveluun kirjastokorttisi numero ja tunnusluku.

Sovellukseen ladattuja kirjoja ja äänikirjoja voi käyttää myös ilman verkkoyhteyttä. Omat lainat voi synkronoida Libby-sovelluksessa eri laitteiden välillä.

Lataa kirja lukuohjelmaan

Teoksia voi myös ladata lukuohjelmissa luettavaksi. Lukuohjelmaan ladatut kirjat ovat käytettävissä ilman verkkoyhteyttä.

Jos haluat ladata kirjoja tietokoneellesi, tarvitset Adobe Digital Editions -lukuohjelman ja Adobe ID -tunnuksen. Tunnuksen luominen on maksutonta ja onnistuu Adoben sivuilla. Kun avaat lukuohjelman ensimmäisen kerran, valtuuta ohjelma Adobe-tunnuksella ja salasanalla. Teoksen tiedoissa Lataa-painiketta painamalla tietokoneelle latautuu linkkitiedosto. Tuplaklikkaaminen avaa teoksen lukuohjelmassa. Tietokoneelle ladatun äänikirjatiedoston kuunteleminen vaatii OverDrive Media Console kuunteluohjelman. E -kirjat toimivat myös useimmilla lukulaitteilla. Teokset ladataan ensin tietokoneelle Adobe Digital Editions -ohjelmaan, josta ne siirretään lukulaitteelle. Myös Libby-sovelluksesta voi siirtää e-kirjoja Adoben tukemille lukulaitteille.

Mitä tehdä ongelmatilanteissa

Tutustu myös tämän sivun Usein kysyttyihin kysymyksiin sekä OverDriven omiin ohjeisiin help.overdrive.com ja help.libbyapp.com

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä kirjaston henkilökuntaan. Voit myös lähettää tukipyynnön OverDrive-palvelusta. Kysymyksesi tulee kirjaston henkilökunnan vastattavaksi.

Medici.tv

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Voit selata, hakea ja katsoa konsertteja, baletteja ja oopperoita.

Kirjaudu palveluun osoitteessa edu.medici.tv. Klikkaa Log in -painiketta ja valitse Institution-kirjautuminen. Hae instituutioksi PIKI Libraries. Anna kirjastokorttisi numero ja tunnusluku.

Palvelussa ei ole käyttäjärajoituksia. Jos haluat kirjautua ulos, kirjoita osoitteen perään "logout". Uloskirjautumistoimintoa kehitetään.

Naxos Spoken Word Library

Naxos Spoken Word Library -äänikirjapalvelussa on kuunneltavissa on kauno- ja tietokirjallisuuden klassikoita aina keskiajalta 1900-luvulle, pääasiassa englanninkielistä kirjallisuutta, mutta mukana on jonkin verran myös saksan-, portugalin- ja kiinankielistä kirjallisuutta. Lisäksi on jonkin verran kielikursseja ja vanhoja kuunnelmia. Osassa teoksia mukana myös teksti. Teoksia voi hakea aihepiireittäin, kielen, kirjoittajan ja lukijan mukaan. Palvelussa voi olla yhtäaikaisesti 10 käyttäjää. On hyvä muistaa aina kirjautua ulos palvelusta käytön jälkeen.

Mobiilisovelluksen käyttöönotto

Palvelu toimii mobiilisovelluksena iOS- ja Android-laitteilla. Sovelluksen saa sovelluskaupasta. Sovellukseen voit myös tallentaa äänikirjoja kuunneltavaksi ilman verkkoyhteyttä.

Mene Naxos Spoken Word Libraryn sivulle. Syötä PIKI-kirjastokorttisi numero (ilman välilyöntejä) ja klikkaa GO.

Klikkaa Create Student/member account linkkiä. Anna vaaditut tiedot. Saat vahvistuksen rekisteröitymisestä sähköpostiisi, toimi ohjeen mukaan.

Lataa mobiililaitteesi sovelluskaupasta NSWL-sovellus. Kirjaudu sovellukseen luomallasi käyttäjätunnuksella.

Naxos-musiikkipalvelut

PIKI-kirjastojen asiakkaana ja PIKI-kirjastokortilla voit kuunnella musiikkia neljässä eri Naxos-suoratoistopalvelussa. Kaikkia Naxos-palveluja voi käyttää myös mobiilisovelluksena.

Koska palveluja voi käyttää samanaikaisesti vain rajattu määrä kuulijoita, niin muistathan kirjautua ulos palvelusta lopetettuasi kuuntelun. Jos käyttäjien maksimimäärä ylittyy, palveluun ei pääse sisään. (Music Library 10, Music Library Jazz 5, Music Library World 4, Video Library 7 käyttäjää)

Naxos Music Library

Klassisen musiikin online-kirjastossa on julkaisuja yli 800 eri levymerkiltä (mm. Naxos, Alba, BIS, Chandos, Deutsche Grammophon, Ondine). Taidemusiikin lisäksi tarjolla on jonkin verran myös etnomusiikkia sekä vanhempaa bluesia ja jazzia. Lisäksi palvelu sisältää valtavan määrän tietoa musiikista kuten levyjen kansivihkoja sekä oopperoiden juonikuvauksia ja librettoja.

Naxos Music Library Jazz

Naxos Music Library Jazz tarjoaa kokoelman eri aikakausien jazzia.

Naxos Music Library World

Maailmanmusiikin suoratoistopalvelussa on musiikkia eri kulttuureista. Palvelun merkittävin kokonaisuus on Smithsonian Folkways Recordings -levysarja, joka kätkee sisälleen todella mittavan määrän kansanmusiikkia.

Naxos-musiikkipalveluiden sovellusten käyttöönotto

Voit kuunnella palveluja älypuhelimellasi tai tabletilla. Mobiilisovellukset ovat sekä iOS- että Android-laitteille. Näissä versiossa on myös offline-kuuntelumahdollisuus.

Mene valitsemasi Naxos-palvelun sivulle. Kirjaudu PIKI-kirjastokorttisi numerolla.

Luo itsellesi käyttäjätili välilehdellä Playlists. Valitse sieltä Student Member Account ja Sign Up ja syötä vaaditut tiedot.

Saat vahvistuksen rekisteröitymisestäsi antamaasi sähköpostiin. Toimi ohjeiden mukaan.

Lataa sovelluskaupasta (App Store/Google Play) omalle laitteellesi sopiva NML- tai NML Jazz -sovellus. Kirjaudu sovellukseen sähköpostiosoitteellasi ja luomallasi käyttäjätunnuksella (salasanalla).

Rockway

Rockway on soittamisen ja laulamisen videokursseja sisältävä suomenkielinen verkkopalvelu. Valittavissa on yli 30 eritasoista kurssia aloittelijoista edistyneisiin. Käytössä on myös metronomi ja viritin sekä mahdollisuus äänittää omaa harjoittelua.

Videokursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, basso, rummut, koskettimet, biisinteko, laulu ja ukulele. Kurssien opettajat ovat kotimaisia huippunimiä. Kurssien tarkemman sisällön näet palvelussa.

Rockway-verkkokursseja voi käyttää kaikilla yleisimmillä, päivitetyillä selaimilla. Kursseja voi katsoa tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella, mutta välineet (metronomi, viritin ja äänitä itsesi) toimivat ainoastaan tietokoneella. Verkkoyhteyden tulee olla yli 2 mb/s, jotta videot toimivat sujuvasti.

Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Jos haluamasi kurssi on jo lainassa, voit varata sen.Jos kurssi on vapaa, voit lainata sen painamalla "Lainaa"-painiketta. Ensimmäisellä lainaus- tai varauskerralla sinua pyydetään antamaan yhteystietosi. Kurssin laina-aika on 14 vuorokautta. Jos kurssi on jo lainassa, voit varata sen Liity jonoon -painikkeesta. Lainasi näkyvät vain Rockway-palvelussa, eivät verkkokirjastossa omissa lainoissasi.

Ongelmatapauksissa, esimerkiksi jos olet saanut uuden kirjastokortin etkä pääse siksi kirjautumaan, ota yhteyttä Rockwayn tukeen sähköpostilla osoitteessa tuki@rockway.fi .

E-lehdet

Prenaxin etäkäyttöinen e-lehtipalvelu

Helppokäyttöinen lehtipalvelu toimii selaimessa. Lehtiä voi lukea missä vain. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Kirjautumisprosessissa käydään tunnistautumassa verkkokirjaston järjestelmässä.

Palvelussa on luettavissa 24 kotimaista aikakauslehteä. Lukuoikeuksia on rajattu määrä, joten lukuvuoroa voi joutua odottamaan. Jos lehteä ei lueta aktiivisesti, istunto aikakatkaistaan, ja seuraava asiakas saa lehden luettavaksi. Lehdistä on 24 kuukauden arkisto.

Mahdollisissa virhetilanteissa kannattaa palata edelliseen näkymään tai palvelun etusivulle. Palvelun suora osoite on piki.pxview.fi.

E-magz ja E-press

Nämä kotimaisia lehtiä sisältävät palvelut ovat käytössä vain kirjaston koneilla ja kirjaston asiakasverkossa.

PressReader

Palvelu sisältää pääosin ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Valikoima on kattava: englanninkielisessä palvelussa on yli 7 800 lehteä 79 eri kielellä. Näköislehtiä voi lukea joko suoraan selaimessa tai erillisellä mobiilisovelluksella.

PressReaderiin kirjautumiseen tarvitaan PIKI-kirjastokortin numero ja siihen liitetty nelinumeroinen tunnusluku.

PressReaderin käyttö selaimella

Avaa PressReader osoitteessa pressreader.com. Kirjaudu yläpalkista oikealta ”Sign in”. Valitse kirjastokorttikirjautuminen “Library or Group”. Hae ja valitse Library - PIKI Libraries (Pirkanmaa, Finland)

Kirjoita kirjastokorttisi numero ja tunnuslukusi (PIN) niille varattuihin kenttiin.

Voit luoda palveluun erilliset tunnukset lisäominaisuuksia varten. Voit myös ohittaa tunnusten luomisen sulkemalla ilmoituksen. Odota kunnes PressReader HotSpot -erillisikkuna aukeaa.

Voit selata lehtivalikoimaa Publications-kohdasta maan tai kielen mukaan. Categories-osiossa lehtiä voi selata aiheen mukaan. Lehti avautuu luettavaksi napauttamalla kansikuvaa.

PressReaderin käyttö sovelluksella

Lehden lukeminen on kätevää PressReader-sovelluksella. Sovelluksen saat ladattua mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Jos olet ladannut sovelluksen jo aikaisemmin, on hyvä tarkistaa, että käytössäsi on aina sovelluksen uusin versio.

Avaa sovelluksen valikosta kohta Sign in. Valitse kirjastokorttikirjautuminen “Library or Group”.

Valitse Select library -listasta PIKI ja kirjoita kirjastokorttisi numero ja siihen liitetty tunnusluku (PIN) niille varattuihin kenttiin.

Palvelu ehdottaa erillisten tunnusten luomista lisäominaisuuksia varten. Mikäli et halua luoda tunnuksia, voit ohittaa tämän ilmoituksen. Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna.

Tämän jälkeen voit selailla lehtikokoelmaa, lukea lehtiä ja ladata niitä laitteesi muistiin luettavaksi ilman verkkoyhteyttä. Lehtien lataamisen aikana tulee HotSpot olla päällä. Jos näytön alareunassa oleva kahvikuppisymboli ei ole vihreä, käynnistä HotSpot sovelluksen asetuksista.

Elokuvapalvelut

Cineast

Uusi Cineast-palvelu otetaan käyttöön lähiaikoina. Ohjeet päivitetään palvelun käyttöönoton yhteydessä.

Sovellukset

Osaa e-aineisto-palveluista voi käyttää selaimen lisäksi niiden omilla sovelluksilla. Lue lisää Sovellukset-sivulta.