Haku

Varhaiskasvattajille

Kirjatin kanssa lukemaan

Lukutaidolle luodaan pohja jo ennen kouluikää tarjoamalla lapselle kielellisesti monipuolinen ja innostava ympäristö. Tässä varhaiskasvatuksella on tärkeä rooli. Näille sivuille on koottu materiaalia tukemaan lukukasvatusta, joka antaa lapselle tärkeitä eväitä elämään.

Tulostettavat kirjalistat ja muut tiedosto löytyvät Tulostettavat tiedostot -sivulta.

Kirjatti lukee kirjaa pehmoleluille

Kirjalistat auttavat löytämään lukemista

Alta löydät kirjalistoja monista aihepiireistä, jotka liittyvät alle kouluikäisten arkeen ja varhaiskasvatussuunnitelmiin. Mukana on aiheita dinosauruksista vuodenaikoihin ja avaruudesta tunteisiin. Listat on koottu varhaiskasvatuksen lukuhetkiä ajatellen, mutta niistä löytyy hyviä vinkkejä kaikille muillekin lasten kanssa lukeville.

Lukudiplomi kannustaa yhteisiin lukuhetkiin ja juliste juhlistaa luettuja kirjoja

Tulostettaviin materiaaleihin kuuluu myös päivähoidon oma lukudiplomi, joka kannustaa yhteisiin lukuhetkiin matalalla kynnyksellä. Se on tarkoitettu täytettäväksi päivähoidossa ja annettavaksi lapsen mukana kotiin, kun viisi hauskaa lukemiseen liittyvää puuhaa on tehty. Diplomia ei palauteta kirjastoon.

Voit tulostaa ryhmällesi veikeän Kirjatti-julisteen, johon yhdessä luetut kirjat saa hauskasti esille väritettävien kirjankuvien avulla. Kun kiinnitätte julisteen näkyvälle paikalle, vanhemmat näkevät helposti mitä kirjoja olette yhdessä lukeneet.

Kirjatin perhelukudiplomin kirjalistat sisältävät laajan valikoiman lastenkirjallisuutta teemoittain koottuna, ja se on saatavana kätevänä mobiilisovelluksena.